© joren de weerdt

Kent u Peter Evrard nog? Hier is het allereerste ‘Idool’ nu mee bezig

Peter Evrard won de finale van Idool 2003 van Natalia. De rocker belooft na een erg lange stilte een nieuw album als voorman van de band 10Rogue. Het vijftal repeteert al een tijd in Wijnegem voor een concert op 30 april in café Beatnik in Beerse, de stamkroeg van Evrard.

dominique piedfort

10Rogue is niet echt een puur Kempense muziekgroep met leden die uit Ranst, Lier, Brecht of Hoboken komen. De oorsprong van de band ligt zelfs in Zuid-Afrika. Dat legt gitarist Vincent ­Weynen uit. “Ik heb daar een tijd gewoond. Ik leerde er de ­muzikant Jon Buckley kennen die daar een mooie carrière heeft gemaakt. Dankzij de moderne media zijn we samen songs gaan schrijven. En dat heeft geleid tot de opstart van 10Rogue, wat in het begin meer een project was.”

Dat project had nog een zanger nodig. Hoe kwam Peter Evrard aan boord? “Ze hebben het eerst aan een goede zanger gevraagd, maar Christoff wilde niet. (lacht) Nee, serieus, toen ik de nummers hoorde, geloofde ik er heel erg in. En ik had wel goesting om na lange tijd weer muziek te gaan maken.”

Tournee in buitenland

Zeg dat wel. Evrards laatste album Radio Honolulu dateert uit 2005. Het debuut van 10Rogue wordt op 17 mei gelanceerd, gevolgd door een tournee in Engeland. Dat is alvast een fraai begin. “We gaan rustig bekijken wat we kunnen bereiken”, zegt Evrard. “Ik zie dit niet als een comeback. 10Rogue is ook niet mijn project. Ik heb de voorbije jaren wel meer aanbiedingen gekregen. Maar het moet gewoon klikken.”

www.10Rogue.com

© Wim Hendrix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER