‘De inspecteur’ op Radio 2 keert niet meer terug na ontslag Sven Pichal

‘De inspecteur’ keert voorlopig niet terug op Radio2 met een andere presentator, nu Sven Pichal opgepakt is voor zedenfeiten. Dat bevestigt nethoofd Rino Ver Eecke.

Wout Desmytere

“Ik wil de vele luisteraars bedanken voor de steun die we de voorbije dagen al kregen. Dat zorgde voor sterkte en moed voor de consumentenploeg die onzichtbaar achter de schermen werkt”, begint Ver Eecke. “Het doet echt deugd, ook voor de hele ploeg van Radio2 in Brussel en in alle regio’s.”

‘De inspecteur’, het programma dat Pichal presenteerde, keert niet meer terug.© BELGA

Donderdagochtend stond er een speciale uitzending van De inspecteur gepland, rond de start van het nieuwe schooljaar. Het moest meteen de start van het tiende seizoen worden. In de plaats maakt Sharon Slegers een extra lange ochtendshow Sta op met Radio2, tussen 6 en 10 uur. “Daarin wuiven we de zomervakantie uit en bereiden we ons voor op een nieuwe start. We geven praktische tips en tricks rond de start van het nieuwe schooljaar. Tussendoor krijg je info over hoe je de kosten van die nieuwe start onder controle kan houden: hoe zit dat met laptops? En met die dure invulboeken?”

Hoe de toekomst eruitziet? “Tijdens de maand september krijgen de luisteraars de kans om Radio2 muzikaal te sturen. In Radio2 Kick-Start zal Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 uur de favoriete songs draaien van de luisteraars.” Ver Eecke benadrukt dat Radio2 consumentenzaken niet loslaat.

“We weten dat heel veel luisteraars en gebruikers onze praktische tips & tricks appreciëren en toepassen in hun leven. De komende weken gaan we met het team hard werken aan een nieuw consumentenprogramma dat vanaf oktober tussen 9 en 10 uur op Radio2 te horen zal zijn. Het wordt een programma met opnieuw heel veel bruikbare en concrete tips rond verschillende consumentenzaken. Intussen blijven we ook nauw samenwerken met VRT NWS waar online ook dagelijks consumenteninfo te rapen valt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer