© IMAGEGLOBE

Inflatie vrijwel stabiel in augustus op 4,09 procent

De inflatie in België is in augustus gedaald tot 4,09 procent, van 4,14 procent in juli. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In oktober vorig jaar piekte de inflatie nog op 12,27 procent.

jvh
Bron: BELGA

De inflatie voor voeding is in het afgelopen jaar sterk gestegen. De inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 12,73 procent tegenover 13,23 procent in juli. De bijdrage van voeding tot de inflatie bedraagt momenteel 2,47 procentpunten.

De belangrijkste prijsstijgingen in augustus hadden betrekking op motorbrandstoffen, huisbrandolie, hotelkamers, suikerwaren, brood en granen, alcoholische dranken, niet-alcoholische dranken, binnenlandse reizen en lichaamsverzorging. Elektriciteit, fruit en vliegtuigtickets hadden daarentegen een verlagend effect op de index.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt 7,70 procent in augustus, tegenover 7,88 procent in juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer