Archiefbeeld© Joren De Weerdt

Nog oplossing gezocht voor vervoer van 99 leerlingen in buitengewoon onderwijs

Er is voor 99 leerlingen in het buitengewoon onderwijs, die recht hebben op leerlingenvervoer, twee dagen voor de start van het schooljaar nog geen oplossing. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). De doelstelling is om leerlingen in het buitengewoon onderwijs binnen de 90 minuten op school te krijgen. Volgens de minister is dat voor 95 procent van de leerlingen het geval.

jvh
Bron: BELGA

Dit schooljaar maken bijna 45.000 leerlingen gebruik van het collectieve vervoer. Dat is een stijging met 6.300 leerlingen in vergelijking met vorig schooljaar. Ook het aantal scholen en vestigingsplaatsen is opnieuw toegenomen. Dat betekent nog meer maatwerk.

“De Lijn zet op 1 september welgeteld 2.115 bussen, minibussen en taxi’s in voor het leerlingenvervoer. Op dit moment zijn alle ritten voorzien voor de leerlingen die op 25 augustus waren aangemeld”, verklaart Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn.

Er is nog niet voor elke leerling een oplossing, maar minister Peeters benadrukt dat er met man en macht gewerkt wordt om ook voor hen vervoer te vinden. Daarvoor wordt proactief samengewerkt met de scholen in kwestie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer