280.000 euro contant geld gevonden bij zoon van Europees Parlementslid Marie Arena (PS)

Bij een huiszoeking in het appartement van de zoon van Europees Parlementslid Marie Arena (PS) is 280.000 euro contant geld gevonden. Dat schrijft Le Soir en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Arena werd genoemd in het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement. Het is nog niet duidelijk of het geld daar iets mee te maken heeft.

Op 19 juli hield het gerecht een huiszoeking in de woning van Europees Parlementslid Marie Arena (PS). De huiszoeking kaderde in het onderzoek van het federaal parket naar corruptie binnen het Europees Parlement. Enkele parlementsleden werden toen opgepakt en ook Arena werd in de zaak genoemd. 

Nu blijkt dat de speurders niet alleen Arena's appartement hebben onderzocht, maar ook het appartement ernaast, dat van haar zoon Ugo Lemaire (32). Daar vonden de speurders ongeveer 280.000 euro cash.

Het is niet duidelijk waar dat geld vandaan komt en of dat geld verband houdt met het corruptieschandaal in het Europees Parlement. Dat moet verder onderzoek nog uitwijzen. 

Lemaire is medeoprichter van het bedrijf BRC & Co dat CBD verkoopt, een type cannabis zonder psychoactieve stoffen. 

Fight Impunity

Het federaal parket voert al enkele maanden een onderzoek naar pogingen van Qatar en Marokko om de economische en politieke beslissingen van het Europees Parlement te beïnvloeden. Dat zou zijn gebeurd door de lobbygroep "Fight Impunity" van voormalig parlementslid Pier Antonio Panzeri.

In de zaak zijn onder meer Panzeri, diens rechterarm Francesco Giorgi, voormalig vicevoorziter van het Europees Parlement Eva Kaili en Europees Parlementslid Marc Tarrabella (PS) in staat van beschulding gesteld. De naam van Arena is genoemd in het dossier omdat ze banden heeft met Panzeri, maar zelf was Arena niet aangeklaagd. 

In juni nam onderzoeksrechter Aurélie Dejaiffe het dossier over van Michel Claise. Hij trok zich uit de zaak terug nadat aan het licht was gekomen dat zijn zoon en een zoon van Marie Arena sinds 2018 samen een bedrijfje hebben. 

Meest gelezen