Zaak-Pichal

Parket in beroep tegen elektronisch toezicht: Sven Pichal blijft voorlopig in de cel

De raadkamer in Antwerpen besliste deze voormiddag radiomaker Sven Pichal (44) onder elektronisch toezicht te plaatsen, maar het parket ging in beroep tegen die beslissing. Dat betekent dat Pichal nog minstens twee weken in de cel moet blijven.

sare

Sven Pichal, een van de boegbeelden van de VRT, werd vorige donderdag thuis in het centrum van Antwerpen opgepakt in een onderzoek van het Antwerps parket naar het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. De onderzoeksrechter plaatste hem vrijdag onder aanhoudingsmandaat en liet hem opsluiten in de gevangenis van Turnhout.

Woensdag verscheen de radiomaker voor de raadkamer, bijgestaan door zijn advocaten Walter Damen en Davina Simons.

De raadkamer besliste Pichal onder elektronisch te toezicht te plaatsen, wat betekende dat Pichal zijn voorhechtenis thuis zou kunnen verderzetten. Het parket ging echter in beroep tegen die beslissing. De zaak komt nu binnen twee weken voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Tot dan blijft Pichal alvast in de cel.

De advocaten van Pichal wilden nog geen commentaar kwijt.

Er zijn in totaal vijf dossiers die voortkomen uit dezelfde aangifte. Midden augustus werd een 34-jarige Antwerpenaar als eerste opgepakt en aangehouden, hij zit nog in de cel. Pichal en een derde verdachte blijven in de cel. Een vierde man is vrij onder voorwaarden, een vijfde verdachte mocht na verhoor beschikken. ‘Het onderzoek loopt volop verder’, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Voorlopig spreekt het parket niet over een netwerk en worden de dossiers apart gehouden. Maar dat kan in de toekomst nog veranderen.