Vier verdachten opgepakt na diefstal met geweld in Leuven

Vier jongeren uit Brussel en Zaventem zijn opgepakt voor een diefstal met geweld in Leuven. Ze bedreigden twee jongens met een mes en gaven één van de jongens vuistslagen. Twee verdachten zijn aangehouden, de andere twee zijn vrij onder voorwaarden. 

Vorige week zaterdag werden twee jongens slachtoffer van een diefstal met geweld in Leuven.  De jongens, afkomstig uit Leuven en Lubbeek, werden op straat aangesproken door twee mannen die om sigaretten vroegen. Wanneer ze die niet wilden geven, vroegen de mannen naar geld. Nadat de slachtoffers ook dit weigerden, nam een van de verdachten een mes uit zijn broekzak. Eén van de jongens kreeg twee vuistslagen tegen het hoofd en uiteindelijk gingen de verdachten ervandoor met een portefeuille. 

Nadat de slachtoffers de politie hadden verwittigd, kon op camerabeelden het voertuig worden gezien waar twee verdachten uitstapten voor ze de feiten pleegden. Dat voertuig kon kort na de melding tegengehouden worden in Leuven en de vier inzittenden werden gearresteerd. Het gaat om mannen tussen de 18 en 20 jaar oud uit Schaarbeek, Zaventem en Brussel. Bij één verdachte kon het gestolen geld van het slachtoffer worden teruggevonden, in het voertuig zelf lagen enkele kaarten van het slachtoffer.

Drie verdachten verklaren niets van de feiten af te weten, een vierde ontkent de diefstal of het geweld gepleegd te hebben. De onderzoeksrechter besloot de twee verdachten die uit de wagen zijn gestapt aan te houden. De andere twee werden vrijgelaten onder voorwaarden

Meest gelezen