Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Vlaamse borstkankerpatiënten hebben steeds grotere overlevingskans: zo scoren de ziekenhuizen in Vlaanderen

De behandeling van patiënten met borstkanker in Vlaanderen geeft steeds betere resultaten. Zo is overlevingskans de afgelopen jaren ongeveer 3 procent gestegen. De positieve trend is zowel aan medische innovatie als specialisatie te danken. Uit een rapport dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg dit voorjaar publiceerde, was al gebleken dat er onder ziekenhuizen grote verschillen zijn. Zo scoren de ziekenhuizen in Vlaanderen.

  1. KIJK. Parket verspreidt bewakingsbeelden van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)
    GEZOCHT

    KIJK. Parket verspreidt bewakings­beel­den van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)

    Een man met een step zoeft naar een steegje in Merksem. Een tweede man volgt te voet. Even later verschijnt uit het steegje een auto, die rustig wegrijdt... Op zich niets vreemds aan, lijkt het. Behalve dan dat enkele minuten voordien, amper twee straten verderop, de aanslag gepleegd werd waarbij de elfjarige Firdaous om het leven kwam. En dat de twee mannen pas nét voor die aanslag toekomen met hun auto. “Het zou om een reeks toevalligheden kunnen gaan,” zegt Kato Belmans van het Antwerps parket aan FAROEK, “maar we willen deze mannen toch heel graag identificeren.”
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.