Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franse minister van Transport oppert minimumprijs voor vliegtuigtickets binnen Europa

De Franse minister van Transport Clément Beaune schuift woensdag in een interview met het Franse nieuwsmagazine L’Obs het idee naar voren om een “minimumprijs” op te leggen voor vliegtickets binnen Europa. Hij zal dat voorstel “de komende dagen” overmaken aan zijn EU-collega’s.

62 reacties

  • renaud weise

    8 maanden geleden
    In Tenerife en andere vakantielanden in Europa zullen zeer blij mee zijn met die maatregel in naam van het uitvlucht voor het innen van taksen, want die klimaathyp is enkel en alleen inleven geroepen als uitvlucht voor de taksen. Hun enige inkomsten, buiten tomaten, is het toerisme. Voor mij niet gelaten want hoe minder toeristen hoe goedkoper het verblijf.
  • Luc Dussart

    8 maanden geleden
    Laat de politiekers en rijke prive jet eigenaars die toch maar plezier reisjes maken het gelag betalen, maar niet de werkende sukkelaar die 1 maal per jaar het vliegtuig neemt om op vakantie te gaan.
  • Walter Van Criekinge

    8 maanden geleden
    Als je met de vlieger kunt reizen dan zal die taks er ook wel af kunnen.
  • John Simon

    8 maanden geleden
    De essentie is dat je kerosine net zo moet takseren als onze diesel/benzine, dan zullen de ticketprijzen vanzelf stijgen om de kosten te dekken en wordt de trein competitief in prijs. Maar ja, de luchtvaartlobby is zeer invloedrijk, en dan komen ze af met tewerkstelling enz...
  • stefan crama

    8 maanden geleden
    Mensen die dit geweldig vinden nemen nooit het vliegtuig of hebben geld te over. De gewone burger is wederom het slachtoffer en dat in naam van " het klimaat".