Mine Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© Mine Dalemans

Verkeersmagistrate vreest chaos op eerste dag terug naar school: “Als we 50 km per uur mogen rijden, willen we allemaal 60 rijden. Waarom?”

Met 1 september voor de deur - kinderen terug naar school en veel ouders terug naar het werk - roept verkeersmagistrate Anja De Schutter (55) alle chauffeurs op extra voorzichtig te zijn. “Ik zag al zoveel dossiers van kinderen die naar school vertrekken en nooit meer thuiskomen. Dat went nooit, dat mag ook niet wennen en als maatschappij mogen we dat ook niet aanvaarden”, zegt ze.

151 reacties

  • Patrick Peperboom

    8 maanden geleden
    Gsm is voor mij het grootste probleem , dat en fietsers die met gevaar van eigen leven alle regels breken,gelukkig hebben ze herkenbare kledij vol reclame. Snelheid is vaak wat onzinnig.in mijn straat mag je 70 ,40 kost al moeite elders heb je dan een brede straat zonder huizen maar daar mag je maar 50. Cruise control is mijn beste vriend
  • Yvan Lissens

    8 maanden geleden
    In de straat, waar ik woon, is er een school en een revalidatiecentrum. Snelheidsbeperking 30km/u (in heel de straat), maar weinigen die er zich wat van aantrekken. Men kan zoveel palen met snelheidsbeperkingen planten als men wil, maar als de naleving niet opgevolgd of afgedwongen word, dan heeft het geen zin. Veel blabla, weinig boemboem.
  • Roland Vandermeersch

    8 maanden geleden
    Ik heb altijd geleerd dat in een democratie justitie zich niet te moeien heeft met de politiek. Zijn de tijden veranderd.
  • wim vander straeten

    8 maanden geleden
    Het egoïsme van vele automobilisten kent geen grenzen. Als iedereen een beetje toegeeft, soms de verkeersregels eens aan de kant zet om de veiligheid van de andere zou het al veel veiliger zijn. Het zal je kind of kleinkind maar zijn dat van de weg wordt gemaaid door een stoere cowboy!
  • Renée Verhoeven

    8 maanden geleden
    Snelheid is precies een obsessie geworden voor de leiders, logisch eindelijk, het is de voornaamste inkomstenbron uit het verkeer op de weg. Jammer dat ze zo de essentie van de ongevallen volledig missen, namelijk afleiding door vanalles.