Meer dan 300 verkeersovertredingen in halve dag tijd in Deurne en Borgerhout: 80 bestuurders negeren rode licht 

In de Antwerpse districten Deurne en Borgerhout heeft de politie in een halve dag tijd meer dan 300 verkeersovertredingen vastgesteld. Vooral het hoge aantal bestuurders die door het rode licht reden, viel op. Zo'n 80 mensen negeerden het rode licht en nog eens 60 bestuurders versnelden toen het licht op oranje sprong.

In de districten Borgerhout en Deurne heeft de Antwerpse politie woensdagmiddag, -namiddag en -avond verschillende verkeerscontroles uitgevoerd op drukke kruispunten. Op een halve dag tijd kon de politie 322 overtredingen vaststellen.

De meeste vaststellingen gebeurden op de Luitenant Lippenslaan, de Bisschoppenhoflaan en het Raoul Gregoirplein. Opvallend was vooral het aantal roodrijders. Maar liefst 81 bestuurders reden door het rode licht en nog eens 60 mensen versnelden toen het licht op oranje sprong. Ook zij kregen een boete.

Bovendien kregen ook 92 bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur en 15 mensen die geen veiligheidsgordel droegen een boete. Ook twee bestuurders die andere weggebruikers uitdaagden om te racen werden onderschept, laat de politie weten.

Meest gelezen