Radio2

Twee nestpalen voor ooievaars in Maasmechelen: "We hopen dat we ze volgend jaar mogen terugzien"

In Maasmechelen hebben Natuurpunt en Limburgs Landschap twee nestpalen geplaatst voor ooievaars. Enkele dagen geleden hielden een honderdtal ooievaars even halt in de gemeente. "Toch hebben de nestpalen niets daarmee te maken", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V), "het gaat hier om een burgerinitiatief." 

In de gemeente Maasmechelen hebben Natuurpunt en Limburgs Landschap twee palen geplaatst voor ooievaars. Twee dagen geleden hielden nog zo'n 100 rondtrekkende ooievaars halt in de gemeente tijdens hun doortocht naar het zuiden.

Burgerparticipatie

"Het is niet toevallig dat die nestpalen nu geplaatst worden, maar toch heeft het niets te maken met de ooievaars van een paar dagen geleden", vertelt Raf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen. "Een inwoners heeft dat idee naar voren gebracht tijdens een burgerparticipatie en de gemeente heeft daar een budget ter beschikking voor gesteld."

De gemeente hoopt dat er volgend jaar een ooievaarskoppel zich nestelt op een van de palen. "Blijkbaar vinden de ooievaars dit een goede locatie, anders waren ze hier niet geland. We hopen dat we ze volgend jaar mogen terugzien. Iedereen ziet al eens graag een ooievaar, al dan niet met een baby", besluit de burgemeester al lachend.

Meest gelezen