Overname van Credit Suisse duwt winstcijfers UBS de hoogte in

De Zwitserse bank UBS publiceerde donderdag de kwartaalresultaten. Het is het eerste kwartaalrapport sinds UBS in maart met een reddingsoperatie startte voor het noodlijdende Credit Suisse. Het bedrijf rapporteert nu 28,88 miljard dollar winst, bijna uitsluitend door de overgenomen activa.

Waarom is dit belangrijk?

Toen Credit Suisse na lang tuimelen uiteindelijk toch serieus in de problemen kwam, was UBS de meest voor de hand liggende redder in nood. De Zwitserse bank nam 5 miljard Zwitserse frank aan verliezen op de balans, de Zwitserse overheid was bereid om voor 9 miljard in te springen. Uiteindelijk werd Credit Suisse overgenomen voor 3,4 miljard dollar. Het is het eerste kwartaalrapport sinds dan.

In het nieuws: UBS noteert recordwinsten.

Negatieve goodwill

De hoge winstcijfers zijn voornamelijk te danken aan de overname van Credit Suisse.

  • De winst voor belasting kwam uit op zo'n 1,1 miljard dollar. Toch communiceert de bank een winst van 28,88 miljard dollar.
    • In maart kocht UBS (onder druk van de Zwitserse regering) het noodlijdende Credit Suisse. De bank werd gekocht voor 3 miljard Zwitserse frank (3,4 miljard dollar), dat was een serieuze korting.
    • De overgekochte acti
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer