© CN

Vrouw (32) met levensbedreigende brandwonden aan ziekenhuis achtergelaten, partner thuis opgepakt

Genk -

Een vrouw (32) werd donderdag in de vroege ochtend met levensbedreigende brandwonden achtergelaten aan het ziekenhuis van Genk. De politie voert een onderzoek en nam een 39-jarige man mee voor verhoor. Er wordt met alle pistes rekening gehouden.

De 32-jarige vrouw belandde donderdag rond 7 uur op de spoeddienst van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. De vrouw bleek nog amper bij bewustzijn en had heel ernstige brandwonden opgelopen. Vreemd genoeg was er niemand bij haar. Ze werd door een onbekende aan het ziekenhuis achtergelaten, waarna deze persoon zonder zich kenbaar te maken weer vertrok.

De vrouw verloor snel na haar opname het bewustzijn. Ze kreeg de eerste zorgen en verkeerde op dat moment in levensgevaar. Daarna werd ze naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht. Op dat moment was haar toestand kritiek. Of ze nog altijd voor haar leven vecht, was donderdagavond niet duidelijk.

Gerechtelijk labo

Het ziekenhuispersoneel lichtte de politie in over de omstandigheden van de opname en daarop werd een onderzoek geopend. De vrouw werd geïdentificeerd en bij haar thuis op de Weg naar As in Genk troffen de inspecteurs een 39-jarige man aan. Hij zou de partner van het slachtoffer zijn en werd meegenomen naar het politiecommissariaat. Volgens de laatste informatie zat hij donderdagavond nog altijd vast in afwachting van zijn verhoor.

Het parket van Limburg werd ingelicht en het gerechtelijk labo zakte af naar de woning voor een sporenonderzoek. De feiten zouden zich volgens de vaststellingen hebben afgespeeld in het huis van het slachtoffer en haar partner. Over de precieze omstandigheden is voorlopig nog niets geweten.

Wetsgeneesheer

Het slachtoffer kon gezien haar toestand nog niet verhoord worden. Een wetsgeneesheer werd ingeschakeld om de aard van de verwondingen te onderzoeken. Diens vaststellingen zullen gestaafd moeten worden aan de resultaten van het labo en de verklaringen van de 39-jarige man. Omdat het verre van duidelijk is wat zich in het huis aan de Weg naar As heeft afgespeeld, wordt momenteel met elke mogelijke piste rekening gehouden. Het kan nog alle kanten uit.

Bij het parket zijn ze dan ook karig met commentaar. “We kunnen alleen bevestigen dat de vrouw zware brandwonden heeft opgelopen en er wordt onderzocht hoe dat is gebeurd. Een man die mogelijk meer weet, werd door de politie meegenomen en zal hierover verhoord worden”, zegt woordvoerder Marijke Teunis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER