Veel lachende gezichten aan de schoolpoort vanochtend.
Volledig scherm
Veel lachende gezichten aan de schoolpoort vanochtend. © Wannes Nimmegeers

Verkleedpartijtjes, tranen, maar vooral veel lachende gezichten: dit was de eerste schooldag in Vlaanderen

Vandaag is het de eerste schooldag. Overal in Vlaanderen trekken leerlingen weer naar de klas. Sommigen doen dat met een grote glimlach, bij anderen gaat dat moment dan weer gepaard met de nodige traantjes. Onze reporters zijn er overal bij om deze bijzondere dag vanop de eerste rij mee te maken. Volg het hieronder op de voet.

  1. Waarom moesten Anita, Wesley en Rikki dood? Zoon Kevin hoopt dat nieuwe bewakingsbeelden voor doorbraak zorgen
    drievoudige moord Kessel-Lo

    Waarom moesten Anita, Wesley en Rikki dood? Zoon Kevin hoopt dat nieuwe bewakings­beel­den voor doorbraak zorgen

    “Het zijn beesten die dit gedaan hebben. Drie mensen, zomaar weg: ik kan dat niet vatten.” Kevin Piette (27) klinkt gefrustreerd. Bijna twee jaar geleden werden zijn moeder Anita (54), broer Wesley (23) en hun huisgenoot Rikki (47) vermoord in hun huis in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Voorlopig zit er één man in de cel. Maar het parket sluit niet uit dat er meerdere daders betrokken zijn. Dat vertelt persmagistraat Sarah Callewaert exclusief aan FAROEK.
  2. Terwijl cafés overal verdwijnen, tapt Monique al 42 jaar voort: “Het geheim? Hier liggen geen gsm’s op tafel”
    PREMIUM

    Terwijl cafés overal verdwijnen, tapt Monique al 42 jaar voort: “Het geheim? Hier liggen geen gsm’s op tafel”

    Als klonen niet gaat, moet je koesteren. In Schelle krijgt de bazin van het allerlaatste dorpscafé, Monique ‘Moederke’ Bridts (61), vandaag de titel van ereburger. “Omdat ik de lijm van het dorp ben, zeggen ze.” Haar ‘Schuttershof’ is al 42 jaar, 7 dagen op 7, het brandpunt onder de toren voor gulle feesten én gedeeld verdriet. Ook het hare, trouwens: er was een brand, een kwade kankerdiagnose en trouwen of kinderen krijgen deed ze nooit. Overal verdwijnen ze, maar dit café floreert als nooit tevoren - met bakken jong volk. “Al mijn klantjes zijn mijn kinderen.”
    Schelle