De Israëlische regering kan niet lachen met een uitspraak van minister Caroline Gennez (Vooruit).
Volledig scherm
De Israëlische regering kan niet lachen met een uitspraak van minister Caroline Gennez (Vooruit). © Getty / BELGA

Uitspraak minister Gennez (Vooruit) zorgt voor diplomatieke rel met Israël

Een uitspraak van minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) zorgt voor een diplomatieke rel met Israël. Gennez vertelde in een interview met ‘De Morgen’ dat in de Palestijnse gebieden door Israël “hele dorpen van de kaart worden geveegd”. Daar lachen ze in Israël niet mee. De Belgische ambassadeur kreeg een berisping. Gennez zegt nochtans geen spijt te hebben van haar uitspraak.

100 reacties

  • Eduard Baekelmans

    8 maanden geleden
    Eindelijk iemand die het durft zeggen !
  • Danny Damiaens

    8 maanden geleden
    Dus jullie vinden het normaal dat een palestijns schooltje dat gebouwd werd met ons belastingsgeld beschoten en totaal vernield achtergelaten wordt door het joods leger?
  • Christophe catteeuw

    8 maanden geleden
    verkiezingstunt om haar postje te behouden?
  • Marc Baeyens

    8 maanden geleden
    Gennez die zo graag een ministerpostje ambieerde -en het nu ook heeft gekregen, wat de inhoudelijke armoede van de partij bloot legt- is niet bekwaam en die functie niet waard. Ze is alleen goed in het orakelen van socialistische slogans.
  • christian demeester

    8 maanden geleden
    Sommigen vergeten dat Israël in de Jom Kipoer oorlogen bijna van de kaart geveegd werd. Is het verwonderlijk dat zij de aanvallen van de Arabische landen willen voorkomen? Zij werden aangevallen en hebben die oorlog met steun van de VS gewonnen. Nu moeten de Palestijnen niet komen zagen.