Ecolo en ‘degrowth’ treden directie Nationale Bank binnen

De Franstalige groenen van Ecolo hebben met Géraldine Thiry voor het eerst een vertegenwoordiging in de directie van de Nationale Bank afgedwongen.

Waarom is dit belangrijk?

Niet alleen komt daarmee een vrouw in het mannenbastion, ze behoort ook tot de degrowth- of postgrowth-stroming - om het klimaat te redden, moeten we economische groei als doel loslaten - die haaks staat op de dominante ideologie binnen de NBB.

In het nieuws: Vandaag 1 september is ook de eerste "schooldag" voor de econome Géraldine Thiry (1982) als een van de vijf directieleden onder gouverneur Pierre Wunsch bij de Nationale Bank. Zij wordt bevoegd over het Departement Algemene statistiek en de Cel Afwikkeling voor gekapseisde banken en is ook de enige vrouw in het directiecomité.

  • Helemaal nieuw is de NBB niet voor haar, want ze zetelde sinds 2021 al in de regentenraad, zeg maar de raad van bestuur, van de bank.
  • Ze komt i
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer