Mama van zeven kinderen uit Stalhille bereidt zich voor op eerste schooldag: "Georganiseerde chaos"

De eerste schooldag is altijd een druk gebeuren. Boterhammen smeren, boekentassen maken en op tijd vertrekken. Maar stel je nu eens voor dat je dat voor zeven kinderen moet doen. Voor Annelies Gunst uit Stalhille is het dagelijkse kost. Haar geheim? "Ik doe maar wat", vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Op de eerste schooldag is het altijd opnieuw zoeken naar een goed ochtendritme. Annelies Gunst uit Stalhille bij Jabbeke heeft het meteen te pakken. "Ik ben mama van zeven kinderen. De jongste is vier, de oudste zestien. Het is hier elke ochtend georganiseerde chaos, zonder strak schema."

BEKIJK - Zeven brooddozen en rust, zo start 1 september in het gezin van Annelies

Videospeler inladen...

Annelies ervaart weinig tot geen stress. Niet op 1 september en ook niet tijdens de rest van het schooljaar. "Als het regent zijn er meer vragen over regenjassen en laarzen. Maar ook dan helpen de kinderen elkaar. Ze zijn heel zelfstandig, zo ontstaat er een routine en verloopt alles vrij rustig."

Zeven brooddozen

De keukenschuif met brooddozen, plastic dozen en verdwaalde deksels is redelijk indrukwekkend. "Iedereen heeft zijn eigen doos en kleur. Ik zet ze in volgorde van leeftijd en begin ze te vullen. Ik sta gewoon op en begin", zegt Annelies.

Er is zelfs ruimte om wat extraatjes in de dozen te stoppen. "Mijn dochter die voor de eerste keer naar het middelbaar gaat, wou graag wraps vandaag. Dat doe ik met plezier. Ik probeer ook altijd genoeg groentjes in de doos te stoppen. Al heb ik één dochter die verlekkerd is op boterhammen met choco. Ze zou het elke dag eten."

Meest gelezen