Radio2

Lieven Boeve in De Bladwijzer in Genk: "Blij met mijn laatste 'eerste schooldag' als directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen in deze school"

In basisschool De Bladwijzer, een katholieke school in Genk met Islamlessen, werden kinderen en ouders vanochtend verwelkomd door Lieven Boeve, de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het was meteen de laatste keer dat hij zo'n 'eerste schooldag' meemaakte, want eind dit schooljaar stopt hij ermee. 

In Genk heeft basisschool De Bladwijzer deze ochtend bezoek gehad van Lieven Boeve, de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Boeve heeft de ouders en de kinderen onthaald en hij heeft gesproken met het lerarenteam van de school. Het was ook meteen de laatste keer dat Boeve als directeur-generaal een school bezoekt, want eind dit schooljaar stopt hij ermee.

Een katholieke school met Islamlessen

Toch wilde hij er vandaag nog heel graag bij zijn in Genk voor de start van het nieuwe schooljaar in basisschool De Bladwijzer, een katholieke school met Islamlessen. "De eerste schooldag is altijd heel erg speciaal en ik ga graag eens kijken bij een aantal van die scholen. We kiezen de scholen zelf uit en deze keer hebben we gekozen voor De Bladwijzer in Genk. Dat is een hele bijzondere school, omdat ze heel divers is en ze gaat daar heel creatief mee om", vertelt Boeve.

"Ik wil met mijn bezoek ook graag duidelijk maken dat een lerarenteam het verschil kan maken in een school met veel diversiteit. De school zet heel sterk in op de verbondenheid en het is fantastisch hoe ze de diversiteit kunnen omzetten in iets heel moois. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn laatste 'eerste schooldag' als directeur-generaal hier mag meemaken", besluit Boeve.

Meest gelezen