BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ANALYSE. “Een stem voor Vlaams Belang wordt vaak ontraden omdat het een illegaal of discriminerend asielbeleid zou voeren. Dat doet Vivaldi nu zelf”

“Met een staatssecretaris van Asiel en Migratie die een illegaal beleid aankondigt en een minister van Binnenlandse Zaken zonder lef of visie op het veiligheidsbeleid wordt het bedje van Vlaams Belang gespreid”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Geen minister van de Staatsbon die dat kan verhinderen.”

91 reacties

  • leo Daneels

    8 maanden geleden
    In een echte democratie horen politici zo snel mogelijk wetten te maken en te wijzigen die beantwoorden aan de wil van het volk dat hen heeft verkozen! Vandaag zijn we daar zeer ver van afgedwaald! Eens de stembusgang gepasseerd is het ofwel lafheid of verraad aan de kiezer! 2 partijen hebben het nog nooit mogen of moeten bewijzen maar ja, die noemen ze dan maar verwijtend extreem!
  • Eddy Roofthooft

    8 maanden geleden
    Allemaal op VB stemmen helpt niets.De Vlaamse regering heeft niets te zeggen en federaal is Wallonië baas.Zodus,stemmen of niet,het zal hetzelfde blijven.Dat is de waarheid.
  • Danny Buylaert

    8 maanden geleden
    Inderdaad geen enkele partij wilt met het Vlaams Belang regeren, federaal wil het VB dat ook niet. Maar door massaal op het Vlaams Belang te stemmen moeten de centrumpartijen wel opschuiven naar rechts. Vanuit dat standpunt is het geen verloren zaak om op het Vlaams Belang te stemmen.
  • Dirk BERX

    8 maanden geleden
    Feiten en fictie, dat kan de Vlaming niet onderscheiden. Want een deel van de Vlamingen stellen hun hoop op Vlaams belang, die enkel maar in Vlaanderen kan meedingen om te regeren, want met een programma waarvan meer dan 35 punten strijdig zijn met het bindende EVRM, kan je onmogelijk andere politieke partijen verleiden om een federale regering te vormen. Want wie logisch nadenkt: gaan de eventuele Vlaams belang ministers trouw zweren aan de koning, en aan de wetten van het Belgische volk ?
  • simonne goderie

    8 maanden geleden
    Het migratie probleem is er en wordt met de dag groter .Steeds wegkijken lost dit niet meer op .