Radio2

Eerste steen gelegd voor nieuw gebouw Provinciale Kunsthumaniora Hasselt

De Provinciale Kunsthumaniora aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt krijgt een nieuw gebouw voor de eerste graad. Momenteel volgen die leerlingen nog les in containers, maar vanaf november 2024 komt daar verandering in. Vandaag werd de eerste steen voor dat nieuwe gebouw gelegd.

Vandaag is de eerste steen van het nieuwe gebouw voor de Provinciale Kunsthumaniora in Hasselt gelegd. De school krijgt een nieuw bijgebouw, omdat het aantal leerlingen in de eerste graad te groot is geworden.

Sinds 2017 wordt de eerste graad mee opgenomen in de humaniora, maar door plaatsgebrek is er nood aan een nieuw gebouw. "Het aantal leerlingen in de eerste graad is de laatste jaren enorm gestegen", vertelt directeur Greet Nivelle. "We gebruiken nu een aantal containers als tijdelijke leslokalen, maar we wisten al snel dat er een andere oplossing nodig was. Daarom zijn we heel blij dat het nieuwe gebouw er komt."

Een uitbreiding van 4.814 vierkante meter

Het nieuwe gebouw betekent voor de school een uitbreiding van 4.814 vierkante meter. "In het nieuwe gebouw is ruimte voor 12 algemene klassen, maar ook voor kunstklassen, een sporthal en een overdekte speelplaats", aldus Nivelle.

Het nieuwe schoolgebouw zal vanaf november 2024 gebruikt kunnen worden. "De leerlingen die net gestart zijn in het eerste jaar zullen dus al iets groots hebben om naar uit te kijken", besluit Nivelle.

De eerste steen van het nieuwe M-gebouw werd feestelijk voorgesteld.
Radio2

Meest gelezen