Photo News
Volledig scherm
© Photo News

RITVERSLAG. Vingegaard komt twee seconden dichter bij Evenepoel, die rustige dag beleeft

Geoffrey Soupe heeft de zevende etappe in de Vuelta gewonnen. De Fransman was de snelste in een massaspurt na een geaccidenteerde finale. Edward Theuns werd derde. Remco Evenepoel beleefde een rustige dag in het peloton. Jonas Vingegaard kwam wel twee seconden dichterbij dankzij bonificatieseconden in de tussensprint.

0 reacties

  1. Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectiever programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”
    PREMIUM
    12

    Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectie­ver programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”

    En plots... is de nare ervaring van de Tourmalet-etappe nog slechts een vage herinnering. Drie dagen later heeft Remco Evenepoel (23) zijn tweede ritzege beet in de Vuelta en leidt hij comfortabel in het bergklassement. Met frisse moed en opgelapte benen is hij begonnen aan een nieuwe Ronde van Spanje. Ondertussen wordt intern gezocht naar de oorzaak van zijn plotse déconfiture, afgelopen vrijdag. Tijd brengt raad. Maar alvast dit: “zijn programma moet selectiever, wil hij op dit hoge niveau blíjven scoren.”
  2. KIJK. “Behandeld als hooligans”: ook verzorger Evenepoel aangepakt door Spaanse politie, Jumbo-Visma dient klacht in
    21

    KIJK. “Behandeld als hooligans”: ook verzorger Evenepoel aangepakt door Spaanse politie, Jum­bo-Vis­ma dient klacht in

    Gisteren toonde de Spaanse politie zich in de Vuelta niet voor het eerst te ijverig. Jumbo-Visma verzorger Kevin Nyssen werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Hij hield er een zware hersenschudding aan over - zijn ploeg diende bij de koersorganisatie een klacht in tegen de Spaanse politie. Ook David Geeroms, vaste verzorger van Remco Evenepoel, kreeg te maken met de Guardia Civil. “Zo agressief, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er een verrekking in de arm aan overgehouden.”