Cyber Security Special: “AI heeft altijd twee zijden”

In de Cyber Security Special spreekt Business AM met gerenommeerde specialisten op het gebied van cyberbeveiliging. Deze keer is dat Francis Chlarie, co-founder van Syba, een bedrijf dat zich toelegt op de bescherming van het digitale leven van families.


Beluister hier het volledige gesprek met Francis Chlarie:


  • Syba heeft een app op de markt gebracht waarmee je de cyberveiligheid van je thuisomgeving kan controleren. Chlarie legt ook het belang van psychologische bijstand uit: “Deepfake kan een serieuze impact hebben.”
  • Een goede cyberbeveiliging begint bij een goed wachtwoord. Chlarie legt uit wat je wel en niet moet doen, en overloopt de lijst van vaak voorkomende wachtwoorden.
  • We gebruiken heel wat apparaten in huis die verbonden zijn met het internet, en die een app op de smartphone hebben. De expert maant aan tot voorzichtigheid: “We installeren een videodeurbel, maar als die niet goed geïnstalleerd is, dan kan iedereen in je straat meekijken.”
  • Rijkere consumenten zijn vooral bezorgd om hun financiële informatie. Chlarie vindt het normaal dat je dan een verzekering afsluit voor je cyberveiligheid. Maar het gebeurt nog te weinig, zegt hij.
  • Ook artificiële intelligentie (AI) en kwantumcomputers kunnen gevaren inhouden. Chlarie gaat in op wat er kan gebeuren als we teveel vertrouwen op computers, want “AI heeft altijd twee zijden”. (nd)

? Alle afleveringen van de Cyber Security Special kan je hier terugluisteren.

Meer