“Hij schreef honderden pagina’s aan berichten”, aldus de raadsman van het slachtoffer.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Maasmechelaar krijgt 12 maanden cel met uitstel voor stalken van ex-vrouw: “Hij heeft therapie nodig”

Maasmechelen -

Een 37-jarige man uit Maasmechelen is veroordeeld tot 12 maanden met volledig uitstel nadat hij zijn ex-vrouw onophoudelijk lastigviel. Hij stuurde haar tal van berichten met liefdesverklaringen, belde haar op en stond dagelijks aan haar woning. De man krijgt ook een contactverbod.

Shauni Deferm

In november vorig jaar kwam er een einde aan de negen jaar durende relatie van de dertiger en zijn vrouw. De man kon de relatiebreuk naar eigen zeggen moeilijk verkroppen en koesterde de hoop dat het alsnog tot een verzoening zou komen. Hij stuurde daarom tal van WhatsApp-berichten met liefdesverklaringen, probeerde de vrouw meermaals op te bellen en daagde bijna dagelijks aan de woning van de vrouw op. “Hij schreef honderden pagina’s aan berichten, hij belt haar ’s nachts wakker, staat te pas en te onpas aan haar deur en hij heeft een Facebookgroep gemaakt waarin hij openbaar zijn liefde voor haar verklaart. Mijn cliënte is zeer angstig”, aldus de advocate van de ex-vrouw.  

Verder wees de raadsman ook op de chanterende houding die de Maasmechelaar aannam in zijn berichten. “Hij kondigde aan dat hij zichzelf iets zou aandoen als ze hem niet terugnam. Vervolgens reed hij de auto perte totale. Ik zie dat als chantage en daar moet hij mee stoppen. Zoiets weegt enorm zwaar op mijn cliënte.”

Contactverbod

De rechter oordeelde dat het duidelijk was dat de man een gevoel van onveiligheid en onrust creëerde bij het slachtoffer. Volgens de rechter moet de man therapie volgen om de relatiebreuk te verwerken en zijn alcoholprobleem aan te pakken. De dertiger werd daarom veroordeeld tot twaalf maanden cel met volledig uitstel onder voorwaarden. Hij kreeg ook een contactverbod opgelegd. De vrouw krijgt een schadevergoeding van 1.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer