Telefoongegevens die werden buitgemaakt bij hacking politie Zwijndrecht staan op darkweb

© Marc Herremans

Telefoongegevens die werden buitgemaakt bij de hacking van de politiezone Zwijndrecht eind november 2022, circuleren momenteel op het darkweb. Dat schrijft Datanews en wordt bevestigd door technologiefederatie Agoria.

fee
Bron: belga

Bij de hacking werden duizenden nummerplaten, flitsboetes en zelfs pv’s gelekt, maar dus ook telefoongegevens, waaronder gsm-nummers, simkaartgegevens en gespreksduur. Die telefoongegevens staan nu volgens Datanews te koop op het darkweb, samen met volledige namen en adressen.

Technologiefederatie Agoria bevestigt dat er klantengegevens circuleren op het darkweb, maar maakt duidelijk dat het gaat om ‘gegevens die gelekt zijn tijdens de hacking van de gemeente Zwijndrecht’.

‘De gegevens waarvan sprake werden door de operatoren aan de officiële autoriteiten overgemaakt in het kader van gerechtelijke onderzoeken. Deze handeling is volledig in lijn met de regelgeving’, klinkt het. ‘De operatoren hebben daarbij de correcte procedures gevolgd en de gegevens veilig overgemaakt. Er is geen enkele aanwijzing dat er gegevens gelekt zijn bij de operatoren zelf.’

De operatoren onderzoeken of ze juridische stappen zullen ondernemen.