PhotoNews

Man steelt taxi en ramt verschillende politiewagens tijdens achtervolging in Brussel: twee agenten gewond

In Brussel zijn donderdagnacht twee politiemensen gewond geraakt bij een achtervolging. De verdachte kon uiteindelijk worden opgepakt, nadat hij verschillende politiewagens had geramd. De onderzoeksrechter heeft de man intussen vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

In de nacht van donderdag op vrijdag merkte een patrouille van de zone Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) een gestolen taxi op. De bestuurder van het voertuig sloeg meteen op de vlucht, waarna de politie de achtervolging inzette. "Twee politiewagens plaatsten zich zo om de wagen de weg te versperren, maar de bestuurder is deze blokkade gewoon voorbij gereden”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Hij heeft hierbij de twee politiewagens beschadigd.”

De achtervolging zette zich verder, waarbij de verdachte nog enkele politiewagens ramde. "Het gestolen voertuig werd uiteindelijk tot stilstand gebracht op het Surlet de Choquierplein”, zegt Baert. "Er zaten twee personen in het voertuig. De passagier is te voet kunnen vluchten, maar de bestuurder werd ter plaatse door de politiediensten gearresteerd.”

Twee politiemensen raakten bij de feiten gewond. "Zij konden na verzorging het ziekenhuis verlaten, maar zijn drie dagen arbeidsongeschikt”, meldt het parket. "De 22-jarige verdachte werd gisteren door de politiediensten verhoord en wordt vandaag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn eventuele aanhouding wegens feiten van diefstal en kwaadwillige belemmering van het verkeer." 

Intussen is bekend dat de onderzoeksrechter de man heeft vrijgelaten onder strikte voorwaarden. 

Meest gelezen