Videospeler inladen...

Afscheid van verongelukte wielrenner Tijl De Decker in Wommelgem: 300 mensen volgen plechtigheid buiten kerk

In zijn thuisdorp Wommelgem is vandaag afscheid genomen van de beloftevolle wielrenner Tijl De Decker (22). Die overleed eind augustus na een verkeersongeval op een training. Op het plein voor de kerk stonden zo'n 300 rouwenden de plechtigheid te volgen.

In de Heilige Petrus en Pauluskerk in Wommelgem namen familie en vrienden vandaag afscheid van de 22-jarige wielrenner Tijl De Decker. Die overleed op 25 augustus aan de gevolgen van een botsing met een auto tijdens een training eerder die week. De Decker reed voor het team van Lotto-Dstny en won eerder dit jaar nog Parijs-Roubaix bij de beloften. 

De Decker gold als een beloftevolle wielrenner. "We zullen Tijl herinneren als een talentvolle renner en een warme en zachte jongen naast de fiets", vertelde CEO van Lotto-Dstny Stéphane Heulot na het overlijden. Familie, vrienden, collega's en ploegleiders namen vandaag in een volle kerk afscheid van De Decker. Ook op het plein voor de kerk, waar de uitvaartplechtigheid werd uitgezonden op een groot scherm, stonden zo'n 300 rouwenden. 

BEKIJK - De uitvaart werd door veel mensen bijgewoond:

Videospeler inladen...
Foto: Marnik Aerts

Meest gelezen