© BELGA

Huiszoekingen bij belastinginspecteurs voor “schending beroepsgeheim”

Het Brusselse gerecht heeft verschillende huiszoekingen uitgevoerd in privéwoningen en in kantoren van de BBI . De zaak is gericht tegen belastinginspecteurs die mogelijk hun beroepsgeheim hebben geschonden. Dat melden Belga en De Tijd.

gn/adm

De Brusselse onderzoeksrechter liet de huiszoekingen niet alleen uitvoeren in kantoren van de BBI maar ook in privéwoningen van belastingambtenaren. Dat bevestigde woordvoerder van de FOD Financiën Francis Adyns aan De Tijd. Daarbij werden documenten en computerbestanden in beslag genomen.

Volgens de bronnen van De Tijd zouden de huiszoekingen plaatsgevonden hebben in de BBI-kantoren in Gent, Brussel en Antwerpen. in Gent zou niet alleen het kantoor van topman Karel Anthonissen doorzocht zijn maar ook zijn privéwoning.

Volgens Adyns is het onderzoek er gekomen na vier verschillende klachten die de grote baas van de BBI, Frank Philipsen, zelf had ingediend bij het gerecht. Eén van die klachten zou gaan over het uitlekken in november vorig jaar van meer dan 300 namen van ondernemingen en bedrijfsleiders waartegen de BBI een onderzoek had geopend.

Het parket van Brussel bevestigt dat er huiszoekingen hebben plaatsgevonden in het kader van een klacht over “de schending van het beroepsgeheim.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER