© Stefanie Reynaert

131 kilometer aan één stuk: ultrasporter Matthieu Bonne breekt wereldrecord openwaterzwemmen 

Ultrazwemmer Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee gebroken. De ultrasporter uit Bredene legde de afgelopen 60 uur en 55 minuten 131 kilometer aan één stuk af in de Baai van Korinthe in Griekenland. "Ik kan het niet geloven", geeft hij mee in een eerste reactie. "De laatste kilometers waren heel zwaar." 

De West-Vlaming, bekend van het programma "Kamp Waes", had een zware laatste dag. "Zijn hele lichaam, maar vooral zijn lippen door het zoute zeewater, deden heel erg pijn. Bovendien stak er op het einde nog een felle wind op. Het was een zware finish", klonk het bij zijn team. Hij zette zonet voet aan wal en wordt nu onderzocht door een dokter.  

BEKIJK - Matthieu Bonne zet voet aan land na zijn huzarenstuk:

Videospeler inladen...

Bonne startte donderdag aan zijn wereldrecordpoging, een dag later dan gepland door hevige wind en te hoge golven in de Baai van Korinthe in Griekenland. "Ondanks zijn afgepeigerde lichaam bleef Matthieu lachen en doorgaan", klinkt het bij zijn entourage. 

Het vorige record stond op naam van Neil Agius, een olympische zwemmer uit Malta die 125,7 kilometer aflegde. Het wereldrecord van Bonne kon pas gehomologeerd worden als hij effectief voet aan land zette. Hierdoor moest hij nog drie kilometer ​meer afleggen dan gepland.

© Stefanie Reynaert

Bonne koos voor zijn recordpoging bewust voor de Golf van Korinthe. Daar kon hij meer dan honderd kilometer in een rechte lijn zwemmen, wat het de ideale locatie maakt voor zijn uitdaging.

Eerder dit jaar vestigde de ultrasporter al een wereldrecord door op 7 dagen 3.619 kilometer te fietsen. 

Morgen reist Matthieu Bonne terug naar ons land.

BEKIJK - Matthieu Bonne wereldrecordhouder openwaterzwemmen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen