© BELGA

US OPEN. Greet Minnen kan niet stunten tegen Russische Kasatkina en strandt in derde ronde

De derde ronde is het eindstation geworden voor Greet Minnen (WTA 97) in het enkelspel op de US Open. De 26-jarige Kempense, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, verloor donderdag in twee sets (6-3 en 6-4) van de Russische Daria Kasatkina (WTA 14), het dertiende reekshoofd in New York. De partij duurde een uur en 29 minuten.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kasatkina treft bij de laatste zestien de Wit-Russische topper Aryna Sabalenka (WTA 2). Het tweede reekshoofd nam zaterdag met twee keer 6-1 de maat van de Française Claire Burel (WTA 62).

Minnen evenaarde met haar plaats in de derde ronde haar beste resultaat op Flushing Meadows. Twee jaar geleden haalde ze ook al eens de laatste 32 in New York.

Ze is ook nog actief in het dubbelspel, aan de zijde van Yanina Wickmayer. De twee Belgische vrouwen werken later op de avond hun tweede ronde af tegen de Duitse Laura Siegemund en de Russische veterane Vera Zvonareva.

Greet Minnen.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer