Mario Balotelli.© AFP

Eeuwig enfant terrible en clubhopper Mario Balotelli aan de deur gezet bij Zwitserse Sion: ex-club haalt Italiaanse woelwater terug

Mario Balotelli zorgt nu en dan eens voor ophef bij de clubs waar hij passeert, dat is op z’n 33ste nog niet anders. De Italiaanse spits is bij zijn Zwitserse club FC Sion aan de deur gezet. Volgens ‘The Daily Mail’ werd zijn contract met zijn werkgever in onderling overleg ontbonden. Balotelli is daardoor transfervrij en zou nu rond zijn met het Turkse Adana Demirspor, waar hij in het verleden al furore maakte.

Jorunn Vannoorden en Quinten Torfs
Bron: BILD & Blick en Daily Mail

Begin september werd Balotelli plots uit de selectie gezet. De 33-jarige spits trainde individueel en probeerde naar verluidt een transfer naar Saoedi-Arabië af te dwingen. Die overstap kwam er uiteindelijk niet en dus werd zijn contract met Sion in onderling overleg vroegtijdig ontbonden. Balotelli speelde sinds vorig seizoen bij de Zwitserse club, waar hij in achttien optredens zes keer wist te scoren, maar de degradatie niet kon afwenden.

“De zaak werd met wederzijds respect afgehandeld’, verklaarde voorzitter Christian Constantin. “De documenten die we hebben voorbereid worden geformaliseerd door onze advocaten.” Een opvallende uitspraak want eerder deze maand, toen Balotelli uit de selectie werd gezet, was de voorzitter van Sion niet mals voor de Italiaan. “Mario heeft ons vertrouwen geschonden. Ook heeft hij ons niet terugbetaald voor de financiële inspanningen die we hebben gedaan. Hij denkt dat de clubregels alleen voor anderen gelden en niet voor hem”, liet Constantin toen optekenen.

Balotelli.© DeFodi Images via Getty Images

Een terugkeer naar Turkije

Een transfer naar het nieuwe beloofde land kwam er niet voor Balotelli, maar het Italiaanse enfant terrible kon wel rekenen op interesse van een van zijn ex-club. Adana Demirspor, dat wordt getraind door Nederlands voetballegende Patrick Kluivert, verwelkomt Balotelli met open armen. U kent Demirspor misschien nog wel van het Europese tweeluik tegen Racing Genk. De Limburgers schakelden de Turken, die vorig seizoen vierde eindigden in de Süper Lig, na een thriller uit in de voorrondes van de Conference League. Balotelli tekent een contract voor één seizoen, met optie voor nog een jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Balotelli maakte tijdens de zomer van 2021 voor de eerste keer de overstap naar de Turkse club en scoorde negentien keer. Hij had een belangrijk aandeel in de succesvolle campagne van de toenmalige promovendus die knap in de linkerkolom eindigde. Nu hoopt Balotelli dat kunstje weer over te doen. Tijdens zijn carrière kwam de spits ook nog uit voor Inter Milan, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nice, Olympique Marseille, Brescia en Monza. Van een clubhopper gesproken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer