Tommaso Bordoni: “Speciaal voor deze expeditie heb ik ook een regenjas ontworpen.”© rr

Antwerpse kleermaker gaat Kilimanjaro beklimmen... in kostuum: “Het lijkt absurd, maar ik geloof dat het kan”

Antwerpen -

Dit weekend vertrekt de Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (32) naar Tanzania om in driedelig pak de Kilimanjaro te beklimmen. “Ik las in een Chinese krant over een man die in een tweedelig pak de hoogste berg van Maleisië had beklommen en dacht: dat kan beter”, lacht hij. “Hopelijk inspireer ik mensen om te doen waar ze van dromen, ook al lijkt dat in eerste instantie absurd.”

Maaike Floor

Met een zorgvuldig uitgekozen selectie broeken, jasjes, witte hemden en dassen reist Tommaso Bordoni zondag af naar de Kilimanjaro om die in driedelig kostuum te beklimmen. “Ik voel me nu eenmaal goed in een pak. Van kleins af aan draag ik al kostuums. Ik heb er mijn werk van gemaakt en mijn kleding is een deel van mijn identiteit geworden”, vertelt hij. Dat het meteen ook goede reclame vormt voor zijn eigen merk is uiteraard mooi meegenomen.

Thermisch ondergoed, windstoppers en een bivakmuts zitten alvast niet in de rugzak van de kleermaker, die de 5.895 meter hoge berg – de hoogste van Afrika - samen met een vriend zal beklimmen. “Een deel van mijn outfits heb ik wel speciaal voor deze expeditie ontworpen”, legt Tommaso Bordoni uit.

“Een regenjas bijvoorbeeld. Ik begin te wandelen in een driedelig pak met een korte broek en wissel dan later om naar een lange broek. Er zit ook een joggingbroek in merino-wol bij, pulls in merino en kasjmier om warm te blijven op de top, waar het meer dan tien graden onder nul kan zijn. We hebben wel handschoenen gekocht, want dat is echt wel nodig.”

LEES OOK. Bordoni brengt kostuums op maat voor kinderen op de markt: “Steeds meer vaders die trouwen willen hun zoon in hetzelfde pak”

Zoals gebruikelijk bij de beklimming van de Kilimanjaro huurt Tommaso Bordoni dragers in, die tot vijftien kilo bagage mogen sjouwen. Zelf zal hij dan nog ongeveer tien kilo op zijn rug meedragen, inclusief drie liter water per dag. “Mijn goede vriend Alexander en ik hebben ons voorbereid door wandeltochten te maken van twintig tot dertig kilometer, met 1.000 tot 1.500 hoogtemeters. Ik ben vijf maanden geleden ook gestopt met alcohol drinken. Het enige waar ik bang voor ben, is hoogteziekte. maar we nemen de route die negen dagen duurt. Op die manier is er ook tijd ingepland om te wennen aan de hoogte.”

Jonge Wolven.© VTM

Tommaso Bordoni werd onder meer bekend dankzij het televisieprogramma Jonge Wolven op VTM, waarin hij vertelde over de twee jaar waarin hij als tiener op straat leefde. Als twintiger richtte hij zijn eigen merk exclusieve maatpakken op, dat ook aansloeg bij bekende figuren als Jordan Belfort, auteur van de financiële thriller The Wolf Of Wall Street. “Ik heb ook andere bekende mensen gekleed, maar die willen graag discreet blijven.”

Een driedelig kostuum van zijn merk kost tussen de 1.250 en 2.500 euro, dus de wandeloutfit is niet goedkoop. Bordoni schafte overigens wel echte wandelschoenen aan. “Heel even heb ik overwogen om ook eigen schoenen te dragen, maar ik heb tien tenen en die wil ik graag behouden, dus daar heb ik toch maar vanaf gezien.”

De bedoeling is dat Tommaso Bordoni op 12 september de top zal bereiken. Jaarlijks reizen zo’n vijftigduizend mensen af naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen, ongeveer 60-70% bereikt de top. Technisch is de Kilimanjaro niet de moeilijkste berg, maar hoogteziekte kan wel een spelbreker zijn.

LEES OOK. Tommaso Bordoni (27) stampt eigen label uit de grond: van dakloze tot verkoper van luxemaatpakken

Zo begint Tommaso Bordoni straks aan zijn expeditie.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen