Op het viaduct van Vilvoorde, één van de langste bruggen van Vlaanderen, is de verkeersdrukte ook zonder renovatiewerken al immens.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het viaduct van Vilvoorde, één van de langste bruggen van Vlaanderen, is de verkeersdrukte ook zonder renovatiewerken al immens. © Photo News

Nu de schoolvakantie écht voorbij is: op hoeveel vertraging moet je rekenen aan het viaduct van Vilvoorde? En hoe kan je de files omzeilen?

Nu iedereen weer terug is van vakantie, zal het fileleed aan het viaduct van Vilvoorde er niet beter op worden. Hoeveel ellende staat de automobilisten - die vanaf nu ook hun kroost meevoeren - te wachten? En waarom duurt de renovatie ook alweer acht jaar? De belangrijkste vragen beantwoord.

197 reacties

  • Hans Peeters

    8 maanden geleden
    In Duitsland hebben ze dan ook een deftig uitgebouwd openbaar vervoer waar je het onze in de verre verte niet kunt mee vergelijken.
  • Bob Fréson

    8 maanden geleden
    Het zal er niet veel op verbeteren, 't was vroeger niks, 't is nu niks en het zal nooit niks worden hier. Meer dan 50 jaar geleden wisten de Poppys al hoe het zou uitdraaien. Non non rien n'a changé, tout tout a continué. De werkelijke waarheid, prachtig gezongen en verwoord. En tis ook nu nog altijd niet veranderd.
  • Rik De BAERE

    8 maanden geleden
    Genua, anderhalf jaar voor oude brug af te breken en nieuwe brug te plaatsen. Asjeblieft.
  • Riff Moyens

    8 maanden geleden
    7 dagen op 7 én 24u op 24u en dat 8 jaar lang! Sorry, nu houden ze ons echt voor onozelaars...
  • Louis Momme

    8 maanden geleden
    De aannemers dicteren hier de wet.