© BELGAIMAGE

Rijke ex-bondgenoot van Zelenski opgesloten wegens fraude

Een rechtbank in Kiev heeft de opsluiting gedurende twee maanden bevolen van de Oekraïense miljardair Igor Kolomoyski, een vroegere bondgenoot van president Volodimir Zelenski. Hij wordt verdacht van fraude en witwaspraktijken, melden lokale media.

gjs
Bron: BELGA

De zestigjarige Kolomoyski is een van de rijkste mannen van Oekraïne. Hij verscheen zaterdagavond voor de rechtbank. Hij liep gekleed in een geel T-shirt en blauw jasje, de kleuren van de Oekraïense vlag. 

De rechtbank besloot volgens lokale media om een “preventieve maatregel” te nemen en de opsluiting van Kolomoyski te bevelen voor twee maanden. Er is een borgsom aan gekoppeld van ruim 509 miljoen Oekraïense hryvnia (circa 12,7 miljoen euro). 

In 2019 steunde de miljardair de kandidatuur van Zelenski om president te worden. Hij was ook de eigenaar van de televisiezender waarop Zelenski bekend werd als komiek.

Zelenski beloofde de laatste maanden om de strijd tegen corruptie op te voeren. Dat is nodig om het statuut van kandidaat-lidstaat van de Europese Unie te behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer