Het desastreuze beeld van het uitgebrande magazijn.© JW

Foto toont complete ravage na brand bij traiteurzaak: “Werknemers daagden spontaan op om te helpen opruimen”

Aartselaar -

Een zware brand in de kmo-zone in de Industrieweg legde vrijdagavond rond 22u een loods in de as van decoratiezaak D&M. Een deel van het magazijn wordt verhuurd aan traiteur Butcher’s Craft. Hun productieruimte bleef wonderwel gespaard. Op foto’s is te zien hoe groot de ravage in het getroffen magazijn is.

Jef Wijckmans

Het vuur vernielde de loods in de Industrieweg 22 waar, naast D&M, ook Butcher’s Craft van zaakvoerders Luc De Laet (55) en Peggy Van Haver (57) onderdak vindt. Het magazijn van die traiteur werd vernield, verpakkingsmateriaal en materiaal dat wordt gebruikt voor beurzen en evenementen, alsook toestellen die op een herstelling wachten gingen in de vlammen op.

Maar volgens Luc De Laet blijft Butcher’s Craft komende week wel operationeel. “Ik ben erg te spreken over de kennis en het inzicht van de brandweer. De korpschef zag dat het ganse gebouw blussen onmogelijk was. Hij liet zijn manschappen zich concentreren op onze productieafdeling. De brandwerende scheidingsmuur werd constant bespoten en redde dit belangrijke deel van ons bedrijf.”

Bij de brand sloegen de vlammen uit het dak.© BFM

Dankzij dit ingrijpen kunnen de ruim dertig werknemers maandag gewoon aan de slag en zullen de eigen winkels evenals hun horecaklanten ook hun bestelde vleeswaren gewoon ontvangen. Ondertussen kwamen er al branddeskundigen langs om de oorzaak van de brand te achterhalen.

“Ik ben nieuwsgierig naar hun rapport”, gaat De Laet verder. “Zondagochtend daagde een twintigtal van onze werknemers spontaan op om her en der wat op te ruimen. Enkele dakkoepels boven onze burelen raakten door de hitte licht beschadigd en worden meteen hersteld.”

Op deze foto is te zien wat er overblijft van het getroffen magazijn.© rr

Luc De Laet toont het vlees en de toestellen in de productieruimte die wonderwel gespaard bleef.© JW

© JW

“We hebben ondertussen contact opgenomen met de inspecteurs van het Voedselagentschap FAVV voor een controle. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij ons gewoon laten verder werken. Maar indien nodig kunnen we vanuit onze eigen winkels met wat opslagruimte die dag zeker overbruggen.”

Van dorpswinkel tot internationaal bedrijf

Luc De Laet en Peggy Van Haver begonnen dertig jaar geleden met een kleine beenhouwerij in Hove. Hun ambitie zorgde er al vlug voor dat de slagerij naar een grotere locatie onder de noemer Butcher’s Store verhuisde. Ernaast openden ze ook hun eigen restaurant Butcher’s Dining en later ook groothandel Butcher’s Craft in Aartselaar.

Luc De Laet: “We zijn dertig jaar geleden met een kleine slagerij in Hove begonnen.”© JW

Daar worden onder meer biefstuk, lendenbiefstuk, filet pur, ribeye, chateaubriand, tomahawk, rosbief of filet mignon geprepareerd om mooi verpakt naar de winkels te worden gebracht. Ook een tweede beenhouwerij Butcher’s Store Antwerp City Brewery in de Antwerpse stadsbrouwerij en een derde store Butcher’s Store Antwerp City South op het Zuid in Antwerpen openden ondertussen de deuren.

Honderden winkels in binnen- en buitenland bestellen ondertussen hun vleeswaren bij Butcher’s Craft. Het bedrijf zorgt ook voor brochures, verpakkingen, folders, menukaarten, flyers en affiches. Ook ondersteuning van beursdeelnames en events behoren tot hun takenpakket. Hun activiteit op het dansfestival Tomorrowland is een voorbeeld.  

De gesmolten zijgevel van het magazijn aan de Industrieweg.© JW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen