Crime-auteur Karin Slaughter.
Volledig scherm
PREMIUM
Crime-auteur Karin Slaughter. © Getty Images

INTERVIEW. ‘Queen of Crime’ Karin Slaughter steunt misdaadslachtoffers: “Het is een gevaarlijke wereld voor meisjes en vrouwen”

LiteratuurWeinig crime-auteurs zijn zo populair als de ­Amerikaanse Karin Slaughter (52), die niet toevallig de titel van ‘Queen of Crime’, de ‘Koningin van de Misdaad’, kreeg toebedeeld. In haar nieuwste boek ‘Na die nacht’ laat zij haar vertrouwde helden Sara Linton en Will Trent weer opdraven in een beklijvend drama vol ­vrouwenhaat. “Geen toeval, want het gros van de ­misdaden ­worden gepleegd tegen vrouwen”, zegt Karin in het magazine PRIMO.

  1. Thrillerauteur Karin Slaughter was geen makkelijke puber: “Op een dag ging ik voor de klas staan en scheurde ik de Bijbel aan stukken”
    PREMIUM
    Literatuur

    Thrillerau­teur Karin Slaughter was geen makkelijke puber: “Op een dag ging ik voor de klas staan en scheurde ik de Bijbel aan stukken”

    De herfstbladeren vallen en Halloween lonkt. De ideale tijd om met een spannend boek in de zetel te kruipen. Van Karin Slaughter (51) bijvoorbeeld. De Amerikaanse schrijfster heeft 22 misdaadromans en een handvol kortverhalen gepubliceerd waarvan er meer dan veertig miljoen verkocht werden. Het maakt van haar een van de best verkopende auteurs ter wereld. Toch probeert ze het succes niet naar haar hoofd te laten stijgen. Slaughter heeft dan ook al ‘t een en ander meegemaakt. Ze werd geterroriseerd door een stalker, leerde nooit echt haar biologische moeder kennen en ontdekte dat haar grootvader een tiran was. “Hij sloeg m’n oma bijna elke dag verrot.”
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.