Supporters van voetbalclub Lokeren-Temse willen dat Lokeren het Daknamstadion beter onderhoudt

Fans van voetbalclub Lokeren-Temse willen dat Lokeren het Daknamstadion renoveert. Niet de club, maar de stad is eigenaar van het stadion, maar die laat volgens de supporters na om het te onderhouden. De supporters willen het stadsbestuur aanspreken en wakker schudden tijdens de gemeenteraad eind oktober. 

De supporters van voetbalclub Lokeren-Temse willen het stadsbestuur aanspreken over de staat van het Daknamstadion. Volgens de supporters is het stadion in zeer slechte staat, en laat de stad - die eigenaar is - na om het te onderhouden. "Sommige delen van het stadion zijn niet onderhouden en zijn zwaar verwaarloosd. Een voorbeeld dat we steeds aanhalen om deze actie te voeren zijn de toiletten in themacafé 282. Die verkeren in een zeer erbarmelijke staat. Als je iemand voor het eerst meeneemt, is het echt beschamend", zegt supporter Kevin Bruggheman. 

De supporters zijn daarom handtekeningen aan het verzamelen om druk te zetten bij de stad om het bestuur tot actie te bewegen. "Als we één procent van het inwonersaantal kunnen bereiken, dan hebben we voldoende handtekeningen om "spreekrecht" af te dwingen tijdens de gemeenteraad. De stad beweegt niet, we willen daar als supporters aandacht voor vragen zodat er iets verandert. Dit kan op lange termijn niet blijven duren", gaat Bruggheman verder.  

De supporters hebben zo'n 450 handtekeningen nodig om de stad te mogen toespreken. "Dat aantal zullen we makkelijk halen", meent Bruggheman. Eind oktober willen de supporters hun tussenkomst houden in de gemeenteraad. 

Burgemeester Anthuenis: "Stad neemt haar verantwoordelijkheid"

De burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal), laat weten dat de supporters zeker welkom zijn om te luisteren naar de plannen omtrent het stadion. "Ik wil de supporters verzekeren dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. De voorbije maanden en jaren hebben wij al serieuze investeringen gedaan, maar het klopt dat er nog zaken vernieuwd moeten worden. Samen met de club hebben we een studie besteld die onderzoekt welke delen van het stadion nog een toekomst hebben en welke vernieuwd moeten worden."

En daarvoor moet ook de club zijn verantwoordelijkheid nemen, vindt Anthuenis. "Niet alles moet in de schoenen van de stad geschoven worden. Als het specifiek over die toiletten gaat, dan lijkt me dat meer de verantwoordelijkheid van de club. We hebben daarover een gebruikersovereenkomst. Het is alleszins belangrijk om hierover een constructief gesprek aan te gaan en die studie af te wachten. We verwachten de eerste resultaten binnen een paar weken. Zodra we die hebben, kunnen we gerichte en efficiënte maatregelen nemen naar de toekomst toe."

Meest gelezen