Man die taart gooide naar MR-voorzitter Bouchez wilde steekvlampolitiek aanklagen

Een taart gooien naar MR-voorzitter George-Louis Bouchez was een politieke en symbolische daad, zegt de taartgooier in een mail aan het persagentschap Belga. "Het ging erom een deel van de bevolking te vertegenwoordigen dat een ernstige en duurzame politiek wil, in plaats van een politiek die gebaseerd is op scoren in de media", schrijft hij.

Bouchez kreeg gisteren een taart in het gezicht in een boekenwinkel in Luik. "Een vader en zijn zoon stonden al ongeveer dertig minuten in de rij toen de oudere man een taart uit een doos haalde en naar de voorzitter gooide", aldus de woordvoerder van Bouchez.

Bouchez zou hierna een douche hebben genomen om de signeersessie voort te zetten. Volgens zijn woordvoerder ging hij ook in gesprek met de taartgooier. De MR-voorzitter heeft wel een klacht ingediend, bevestigt zijn woordvoerder.

De taartgooier is een zelfstandige uit Stoumont. Hij zegt zelf tot geen enkele partij te behoren, maar is wel OCMW-raadslid in Stoumont en maakt daar volgens de entourage van Bouchez deel uit van de lokale politieke groep "VivrEnsemble", bestaande uit socialisten, groenen en leden van Les Engagés. "Mijn daad was gericht tegen een vorm van politiek waar communicatie, imago en het voortdurend opzoeken van buzz het grondige werk en het dienstbetoon aan onze samenleving verhinderen", schrijft de man.

Hij bevestigt dat hij na het incident een levendig en interessant gesprek had met de liberale voorzitter.

Meest gelezen