Dubieus record in ‘Klopjacht’: na amper enkele uren is de eerste voortvluchtige al gevat

Het nieuwe seizoen van ‘Klopjacht’ begint meteen met een arrestatie. Na amper enkele uren werd de eerste voortvluchtige al opgepakt.

Lien Lammens

Vanaf zondag gaan veertien gewone Vlamingen opnieuw op de vlucht voor de speurders in Klopjacht. De bedoeling? Zo lang mogelijk, liefst zeventien dagen lang, uit de handen blijven van wat ze zelf omschrijven als “de beste speurders van het land”.

LEES OOK:

Maar helaas voor de 42-jarige Polle uit Bredene waren het geen zeventien dagen, maar slechts enkele uren. De West-Vlaming werd bijzonder snel opgepakt door de speurders, en dat ondanks zijn tonnen ervaring.

(Lees verder onder de foto)

“Ik werk al 22 jaar voor Defensie”, vertelde Polle in een eerder interview met deze krant. “De eerste elf jaar heb ik gevaren bij de Marine, daarna werd ik brandweerman op de marinebasis in Zeebrugge.” Gedreven door ervaring bereidde Polle zijn vlucht dan ook met militaire precisie voor. Er werd zelfs gedacht aan een plan om het hoofdkwartier helemaal lam te leggen.

Maar zover kwam het dus niet. Wanneer Polle na enkele uren ingerekend wordt, is de teleurstelling groot. Zo mogelijk nog groter als hij verneemt dat hij als eerste gevat werd in dit derde seizoen van Klopjacht.

Klopjacht is vanaf zondag 3 september om 20 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer