Andi Zeqiri.© UEFA via Getty Images

Spits Zeqiri (Brighton) en rechtsachter El Ouahdi (RWDM) op weg naar KRC Genk

KRC Genk wil maandag nog twee inkomende transfers afronden. De Zwitserse spits Andi Zeqiri (24) en het Belgisch-Marokkaanse toptalent Zakaria El Ouahdi (21) moeten respectievelijk de extra aanvaller en back-up voor Daniel Munoz worden.

Marnik Geukens

Omdat Southampton onrealistische voorwaarden blijft verbinden aan een terugkeer van Paul Onuachu, werd de piste Zeqiri geactiveerd. De Zwitserse international zit op een zijspoor bij Brighton, dat hem drie jaar geleden wegplukte bij Lausanne maar hem intussen achtereenvolgens bij Augsburg en Basel stalde. Als jongere speelde de veelzijdige en doelgerichte Zeqiri, die vorig seizoen bij Basel 18 keer raak trof in 50 wedstrijden, ook al bij Juventus.

Zakaria El Ouahdi.© Isosport

De vervanger van Angelo Preciado, die definitief naar Sparta Praag trekt, moet Zakaria El Ouahdi worden. De (ploeg)maat van Bilal El Khannouss bij de Marokkaanse olympische ploeg, maakte dit seizoen - ook op de openingsspeeldag tegen KRC Genk - indruk bij promovendus RWDM. In Molenbeek speelt hij hoger op de rechterflank, maar in Genk is men ervan overtuigd dat El Ouahdi ook als offensieve rechtsback uit de voeten kan.

Geraken beide transfers maandag officieel rond en komt hun aansluiting bij de Belgische voetbalbond in orde, dan kunnen ze later op de dag ook op de officiële UEFA-lijst voor de Conference League gezet worden. (mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer