Twee Afghanen opgepakt in onderzoek naar neergestoken Eritreeër in Lommel

De politie heeft twee Afghaanse verdachten opgepakt in het onderzoek naar de steekpartij in Lommel. Een man uit Eritrea kreeg meerdere messteken en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De Eritreeër is intussen buiten levensgevaar, maar hij moet nog op de afdeling intensieve zorg blijven.

In het onderzoek naar de steekpartij in het Barrierspark in Lommel heeft de lokale politie van Lommel zondag twee Afghaanse verdachten opgepakt. Zondagochtend werd een 18-jarige Eritreeër neergestoken. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd, maar intussen is hij buiten levensgevaar.

"De man is buiten levensgevaar, maar hij verblijft wel nog op de afdeling intensieve zorg wegens het risico op complicaties", vertelt Marijke Teunis van het parket in Limburg. 

Asielcentrum Parelstrand

"Het slachtoffer is nog niet verhoord kunnen worden. De 18-jarige Eritreeër verbleef in het asielcentrum Parelstrand. De twee opgepakte Afghanen zouden ook op Parelstrand verblijven. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het commissariaat, maar de ondervraging zal met bijstand van een tolk moeten plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk waarom en wat er zich zondagochtend heeft afgespeeld. De verklaring van het slachtoffer zal ook nodig zijn om een zicht te krijgen op de feiten", legt Teunis uit. 

De man uit Eritrea belde na de steekpartij in de buurt bij een huis aan, vanwaar de hulpdiensten verwittigd werden. Een wetsgeneesheer en het gerechtelijk lab werden ingeschakeld voor het sporenonderzoek. De lokale politie startte een buurtonderzoek en er werd nagegaan of er camerabeelden beschikbaar zijn.

Meest gelezen