© EPA-EFE

VIDEO. Novak Djokovic tovert met bal in de broekzak nadat hij zich makkelijk plaatst voor kwartfinales US Open

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De 23-voudig grandslamkampioen won in drie sets van de Kroaat Borna Gojo (6-2, 7-5 en 6-4). De 36-jarige Djokovic, nummer twee van de wereld, neemt het komende dinsdag op tegen de Amerikaan Taylor Fritz, negende op de wereldranglijst, voor een plek in de halve finales.

Jorunn Vannoorden

Djokovic maakte tijdens zijn partij tegen Gojo slechts twaalf onnodige fouten, tegenover veertig van de Kroaat. De nummer twee van de wereld wist de service van de normaal toch sterk serverende Gojo maar liefst vijf keer te breken. En zo plaatste Djokovic zich zonder moeite voor de kwartfinales op de US Open. Daarin neemt hij het op tegen de Amerikaan Taylor Fritz.

Bij elk van zijn zeven voorgaande duels tegen Fritz kwam Djokovic als winnaar uit de bus. Fritz versloeg zondag de Zwitser Dominic Stricker (nummer 128 van de wereld) in drie sets: 7-6 (2) 6-4 6-4.

Tovenaar

Het moment van zijn partij tegen Borno Gojo was toch eentje na een rally. Een bal die buiten was gegaan kwam nog terug uit de lucht vallen, waarop tovenaar Djokovic de bal heerlijk opving in zijn broekzak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer