Jeffrey Roos

Lichaam dat aanspoelde in haven van Oostende is van man die gisteren verdronk in kanaal

In de haven van Oostende is het lichaam aangespoeld van de man die gisteren verdronk in het kanaal tussen Brugge en Oostende. De man kwam in moeilijkheden toen hij een sleutelbos uit het water probeerde te halen. Een andere man kon gered worden, maar ligt in het ziekenhuis.

Vanmorgen is een lichaam aangespoeld in de haven van Oostende. "Het gaat om het lichaam van de man die gisteren in het kanaal is verdronken", laat de politie intussen weten. Twee mannen waren samen met hun familie aan het wandelen toen rond zeven uur één van de twee zijn sleutelbos in het water liet vallen. "De oudste gleed uit in het water, waarna de jongste hem probeerde te helpen. Maar ze kwamen in moeilijkheden, onder meer door de sterke stroming."

Sleutelbos kwijt

Een bijna gepensioneerde politieman die net voorbijkwam, is in het water gesprongen en kon de man van 21 redden. "Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde gisteravond in levensgevaar, maar intussen is hij bij bewustzijn en is zijn toestand stabiel. De tweede persoon, een man van 29 uit Oostende, was lange tijd vermist. Onder andere een duikteam van de brandweer en de scheepvaartpolitie waren een zoekactie gestart, zonder resultaat."

Vanochtend rond 7.30 uur werd het lichaam dan aangetroffen in de haven van Oostende. Dat komt overeen met de zeewaartse stroomrichting op het moment van de feiten. De familie van de overleden man krijgt ondersteuning van het team slachtofferbegeleiding. Er loopt intussen nog een onderzoek naar de exacte omstandigheden van het incident, onder meer hoe de sleutelbos in het water belandde.

Meest gelezen