Technisch onderwijs wordt steeds duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Technisch onderwijs wordt steeds duurder. © Berlinda van Dam

Tot 1.600 euro om slager te worden: wie kan de schoolrekening van het technisch onderwijs nog betalen?

Bakkers, metsers, lassers, garagisten of slagers: broodnodig zijn ze, maar wie kan hun schoolrekening nog betalen? De opleiding autotechnieken kost tot 1.374 euro. Een tiener met ambities voor slager moet daar meer dan 1.600 euro voor neertellen. De prijzen zijn de afgelopen jaren zo hoog geworden dat sommige jongeren zelfs noodgedwongen een andere richting moeten zoeken. “Scholen staan voor een dilemma: rekenen ze kosten van dure materialen door of blijven ze muurtjes metselen met nepmortel?”

50 reacties

  • Jan Van der Cruys

    8 maanden geleden
    Waarom betalen we nog belastingen...? Misschien eens nadenken over de verdeling van dat geld
  • Marijke Boulet

    8 maanden geleden
    Zal maar zeer klein gedeelte zijn die dit echt niet kunnen betalen , de over grote meerderheid zal wel andere prioriteiten hebben , liever een mooie wagen , de laatste nieuwe iPhone, reizen enz i.p.v opleiding voor hun kinderen .
  • Jacky Leman

    8 maanden geleden
    En de tijd dat ik een vak ging leren op school kostte dit mijn ouders gene euro. Nu zijn het ook al commerciële bedrijfjes geworden, net zoals de woonzorgcentra, tandartsen, dokters, horeca, etc... Eén ding dit telt vandaag, de burgers zoveel mogelijk langs alle kanten bestelen...
  • richard lenssens

    8 maanden geleden
    Wat willen ze dan als je voor slager gaat?.Een achterkwartier leren uitbenen(of varken) en versnijden en 't vlees gratis mee naar huis nemen?.Kindergeld stoppen te betalen aan ouders want er wordt meer andere zaken mee gedaan dan voor kind en dit bedrag rechtstreeks aan de scholen betalen die de opleiding geven ,makkelijk toch.
  • Henri Demeer

    8 maanden geleden
    t'is simpel :betaal niets , gezien de leerplicht kunnen ze je niet buitensmijten zonder geldige reden en het niet hebben van geld is geen reden zoniet vervalt de schoolplicht door de weigering de lessen te mogen volgen .Onderwijs is wettelijk gratis en al vet betaald door onze zwaarste belastingen van Europa .