Dader gewapende overval op Wibra spoorloos

Herentals -

In Herentals is maandag rond 8.30u een overval gepleegd op een filiaal van Wibra. De dader was maandagavond nog altijd spoorloos. “Het onderzoek is volop aan de gang en we hopen de verdachte snel te kunnen identificeren, onder meer aan de hand van camerabeelden”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Neteland.

mph, ho

Toen een winkelmedewerkster van de Wibra, gelegen op de hoek van Hofkwartier met de Augustijnenlaan in Herentals, maandag de winkel wilde openen, stond ze plots oog in oog met een overvaller. Die bedreigde de vrouw met een mes en dwong haar om de kluis in het gebouw te openen.

De dader heeft bij de overval geld buit kunnen maken, maar over de omvang van het bedrag zijn geen details bekendgemaakt. De winkelketen moest het nadeel zelf nog berekenen.

De winkelmedewerkster bleef fysiek ongedeerd, maar is wel zwaar onder de indruk van de feiten. Ze wordt opgevangen. De dader vluchtte na de overval te voet weg. De lokale politie Neteland organiseerde meteen een zoekactie. Daarbij werden naast ploegen op de baan ook een helikopter en een speurhond ingezet. De verdachte werd evenwel niet meer aangetroffen. (mph, ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen