Man die sleutelbos uit kanaal wou vissen, dood aangetroffen in Oostende

© Jeffrey Roos

Het lichaam van de 29-jarige man die gisteren in het kanaal Oostende-Brugge in moeilijkheden was geraakt, is teruggevonden in de havengeul van Oostende. Het andere slachtoffer is ondertussen buiten levensgevaar.

Jeffrey Roos

De feiten speelden zich zondagavond kort voor 19 uur af in het water tussen Het Eilandje en de Prinses Elisabethlaan in Oostende. In de buurt van een brugje belandde de sleutelbos van een man in het water.

Een 29-jarige en een 21-jarige man probeerden de sleutels uit het water te halen, maar daarbij gleed het oudste slachtoffer uit. Het 21-jarige slachtoffer wilde hem helpen, maar door de sterke stroming kwamen ze allebei in moeilijkheden.

De 21-jarige kon gered worden door een alerte passant. De jongeman werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen stabiel en bij bewustzijn.

De andere man bleef vermist. De zoekacties van de scheepvaartpolitie en een duikteam van de brandweer duurden tot rond 21 uur, maar bleven helaas zonder resultaat. Uiteindelijk werd het lichaam van het slachtoffer rond 7.30 uur aangetroffen aan de zogenaamde Cruisekaai, aan de achterkant van het station.