Lierse wint verdiend van Union

Lierse heeft een einde gemaakt aan drie wedstrijden zonder overwinning. Op bezoek bij groepsleider Union won Lierse verdiend met 1-3. Union kon nooit de vorm van de voorbije wedstrijden herhalen en maakte pas zeven minuten voor tijd de eerredder via Gertjan Martens. Union blijft voorlopig wel groepsleider, Lierse nadert tot op één punt van de derde plaats.

rahe, jtp

Revelatie Union startte met twee nieuwe namen in vergelijking met de zege bij STVV. Cabeke zat op de bank, Rajsel ontbrak bij de Brusselaars. Okita en Kaminiaris waren hun vervangers. Lierse-coach Vanderbiest gooide zijn team helemaal door elkaar na de 0 op 9: Vanhamel, Buysens, Brik, Poelmans, Bougrine en Joachim waren hun basisplaats kwijt. Goris, Yakubu, Ankomah, Elgabas, Kasmi en Vinck stonden aan de aftrap.

Union

SK Lierse

Union speelt sowieso geen finale van Play-off 2 omdat het geen Europese licentie aanvroeg, maar begon het beste aan de partij met kansen voor Aoulad en Okita. Lierse kwam echter uit het niets op voorsprong na 18 minuten. Frans werd niet goed gedekt en de verdediger kopte een hoekschop binnen. De eerste kans voor de bezoekers was ook meteen raak.

Union was van slag en Lierse nam de controle over. Kasmi trof van ver de lat en trapte een uitstekende kans over. Union kon Goris niet meer bedreigen, al probeerde Aoulad het nog met een omhaal. Die ging deze keer echter ver over. Lierse ging met een terechte voorsprong de rust in.

Benson ontbindt zijn duivels

Net als in de eerste startte Union ook in de tweede helft als de beste ploeg. De gelijkmaker hing lang in de lucht, maar vijf minuten na het uur ontbond Lierse-goudhaantje Benson zijn duivels. Hij passeerde Perdichizzi met een heerlijke sleepbeweging en knalde hard binnen in de korte hoek. Union probeerde wel terug te vechten, maar de ongelukkige Massengo trof de lat. Dat noopte Union tot een nieuw offensiefje, maar tien minuten voor tijd besliste Elgabas de wedstrijd met een derde treffer voor de bezoekers.

Gertjan Martens zorgde wel nog voor de eerredder op zeven minuten van het laatste fluitsignaal, maar meer doelpunten vielen er niet meer op de Heizel. Een poging van Mombongo strandde op de paal en Martens kopte een laatste kansje naast. Union blijft wel leider in Play-off 2B, al kan KV Mechelen mits een zege tegen STVV woensdag wel de leidersplaats overnemen. Lierse nadert tot op één punt van STVV op de derde plaats.