Radio2

Man overleden tijdens nachtshift in aardappelbedrijf Agristo in Wielsbeke: nog niet duidelijk wat er is gebeurd

Bij aardappelverwerkingsbedrijf Agristo in Wielsbeke is een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Het gaat om een man van 33 uit Deerlijk die al een tijdje in dienst was. De productie is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is gebeurd.

Afgelopen nacht is een 33-jarige man uit Deerlijk gestorven in Agristo, een bedrijf dat aardappelen verwerkt in Wielsbeke. Hij was er aan het werk aan een van de productielijnen. Via het monitoringsysteem hadden collega's vastgesteld dat de productielijn van het slachtoffer al een tijdje stil stond. Op de uitvoerband verschenen geen verwerkte aardappelproducten meer.

Toen een collega ging kijken naar de uitvoerband, vond hij de man geklemd tussen de elementen van de transportband. De collega drukte meteen de noodstop in en verwittigde vervolgens de hulpdiensten. Alle hulp kwam te laat. "Bij elk ongeval is er een vast protocol. Alle instanties zijn verwittigd, zij zullen nu onderzoeken wat er precies gebeurd is", reageert Francesca Derkinderen van Agristo.

"Uit de eerste bevindingen bleek er onduidelijkheid over de precieze oorzaak van het ongeval", laat het arbeidsauditoraat weten. "Het onderzoek wordt toegespitst op diverse facetten die verband houden met de arbeidsveiligheid." De productie van het bedrijf is voor onbepaalde tijd stilgelegd.

Rouwregisters

"Wij zijn niet getraind op zulke situaties. We zijn als bedrijf, maar ook als collega's heel erg geraakt door het nieuws. Gelukkig komen we daar amper of nooit mee in aanraking. We willen nu vooral focussen op het menselijke aspect. De collega's en de familie krijgen begeleiding van slachtofferhulp. We hebben ook drie rouwregisters geopend."

Meest gelezen