© REUTERS

3 doden en 3 vermisten na stortregens in Spanje

Bij de stortregens die een groot deel van Spanje hebben getroffen, zijn drie mensen om het leven gekomen. Er zijn drie vermisten.

jvh, mtm
Bron: BELGA

Na lange droogte zijn vooral de regio’s Madrid en het zuidelijkere Castillië-La-Mancha zwaar getroffen door de hevige neerslag. Spoorwegen en straten staan blank en huizen zijn ondergelopen.

De president van die laatste regio, Emiliano García-Page, maakte maandagochtend bekend dat twee mensen omkwamen in de provincie Toledo, in de gemeenten Casarrubios del Monte en Bargas.

De Guardia Civil maakte later op de dag bekend dat een derde persoon, een 50-jarige man, om het leven kwam. Zijn lichaam is gevonden nabij een waterloop in Camarena, ook in de provincie Toledo. In die provincie raakte ook een vrouw vermist in een rivier in Valmojado.

In de regio Madrid wordt een man gezocht die met zijn voertuig werd meegesleurd door een rivier, in de gemeente Aldea del Fresno. Zijn tienjarige zoon, die bij hem was, kon gered worden nadat hij in een boom was geklommen en er de nacht moest doorbrengen. Zijn moeder en zus, die ook in het voertuig zaten, konden eerder gered worden.

In de naburige gemeente Villamanta wordt gezocht naar een 83-jarige man. Die is meegesleurd door het water.

Premier Pedro Sanchez deed maandag nog een oproep aan de bevolking om voorzichtig te blijven.

In de getroffen regio’s zijn talrijke wegen afgesneden. Het spoorverkeer is sterk verstoord. In Madrid werden ook verschillende metrolijnen stilgelegd. Hoewel de regen tegen maandag enigszins is afgenomen, blijft de weerdienst een waarschuwing handhaven voor zeven regio’s, waaronder Madrid, Castilië-La-Mancha, Catalonië, de Balearen en het Baskenland.

Binnen blijven

Op zondag ontvingen inwoners van de hoofdstad en de regio een noodsignaal op hun mobiele telefoons, vergezeld van een luid geluidssignaal - ongekend in Spanje - waarin ze werden opgeroepen om niet in de auto te stappen en zo veel mogelijk binnen te blijven. De autoriteiten vroegen de bevolking om niet rond de hoofdstad te reizen, waar het maandagochtend erg druk was.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© Lorena Ontiveros via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER