Videospeler inladen...

BEKIJK - Ingestorte bruggen, ondergelopen metrostellen en overstroomde huizen: Spanje meet schade op na hevig noodweer

In Spanje is het ergste noodweer achter de rug. Maar de overvloedige regen van het voorbije weekend heeft wel veel overlast veroorzaakt. Er vielen ook enkele doden en drie mensen zijn nog vermist. Ook vandaag regent het op verschillende plaatsen nog, maar de waarschuwing code rood is afgezwakt naar code geel.

In verschillende regio's in het centrum en noordoosten van Spanje hebben ze een extreem nat weekend achter de rug. Hevige stortregens deden rivieren overstromen, wegen en spoorwegen liepen onder en een vijftal bruggen stortten in. In verschillende steden stroomde het water ook de huizen binnen.Ā 

Vooral de regio's Madrid en CastiliĆ«-La Mancha kregen afgelopen nacht heel veel regen over zich heen. In de hoofdstadĀ zijn sommige metrolijnen gesloten. Op beelden op sociale media is te zien hoe het water de metrogangen en metrostellen binnenstroomt. Vanmorgen lag ook het hogesnelheidstreinverkeer van Madrid naar zuidelijke steden stil, maar intussen is dat weer operationeel.

BEKIJK - Hevige stortbuien veroorzaken overlast in verschillende delen van Spanje:

Videospeler inladen...

Het noodweer maakte ook enkele slachtoffers. In de omgeving van Toledo kwamen twee mensen om het leven. Eerder dit weekend kwamen al twee mannen om die tijdens canyoning in een rivier belandden en verdronken. Drie mensen zijn nog vermist, onder wie een vader en zijn zoon van wie de auto is meegesleurd door het water.

Eerder dit weekend was er vooral overlast in de regio AragĆ³n in het noordoosten van Spanje.Ā Intussen is het ergste noodweer voorbij. Vandaag regent het wel nog hevig op verschillende plaatsen, maar de waarschuwing code rood is afgezwakt naar code geel. Die geldt nu nog in een zevental regio's, waaronder Madrid, CastiliĆ«-La Mancha en CataloniĆ«.Ā Ā 

Meest gelezen